Sztrájkkal fenyegetnek a Lufthansa pilótái

A szakszervezet magasabb béreket követel az 5400 pilóta számára

A szakszervezet magasabb béreket követel az 5400 pilóta számára és azt, hogy a vállalat őrizze meg egyedi nyugdíjszabályozását – olvasható a Napi Gazdaságban.
 
 Még messze nincs vége a turistaszezonnak, de a Lufthansa német légitársaság pilótái sztrájkkal fenyegetőznek, aminek tömeges járattörlés lehet a vége. A légitársaság Cockpit nevű pilótaszakszervezete (VC) pénteken sikertelennek minősítette a bértárgyalásokat és további akciókat helyezett kilátásba, „amelyekkel azonnal számolni kell”. Ez azt jelenti, hogy az áprilisi sztrájkhullám bejelentésénél kevesebb időt adnak a társaságnak, hogy válságkezelő intézkedéseket tegyen. Áprilisban 72 órával előre jelentették be a munkabeszüntetést.
 
  A szakszervezet egyik vezetője, Markus Wahl azt nyilatkozta, arra azért ügyelnének, hogy az utasnak ne a repülőtéren kelljen megtudnia, hogy törölték járatát. A Cockpit közleménye szerint a menedzsment „megfelelő jelzéssel bármelyik pillanatban elkerülheti a sztrájkot”. A szakszervezet magasabb béreket követel az 5400 pilóta számára és azt, hogy a vállalat őrizze meg egyedi nyugdíjszabályozását. A vezetés szerint azonban hosszú távon „romba döntené a Lufthansát” a korai nyugdíjazás rendszere. A menedzsment mindazonáltal készen áll az áprilisi sztrájkokat követő tárgyalások folytatására, amelyek komolyságát a Cockpit most megkérdőjelezte.

Forrás: Napi Gazdaság