Nő a feszültség a pécsi buszsofőrök körében

A szakszervezet is kiáll a pécsi Tüke Busz Zrt. középvezetője mellett

 A szakszervezet és a dolgozók is kiállnak a pécsi Tüke Busz Zrt. középvezetője mellett, aki ellen a hét közepén fegyelmi eljárás indult. Úgy tudjuk: egyre többen panaszkodnak a cégnél rossz közérzetre - olvasható a pecsistop.hu-n.

   Mint ismert, a pécsi buszos társaság egyik dolgozója ellen csütörtökön fegyelmi eljárás indult

   A Pécsi STOP úgy tudja: a pécsi tömegközlekedési társaság választás elé állította Sovák Attilát. A Tüke Busz forgalmi és ellenőrzési vezetője információink szerint választhatott: közös megegyezéssel távozik a cégtől, vagy fegyelmi indul ellene.

   Sovák Attila megkeresésünkre az új Munka Törvénykönyvére hivatkozva annyit mondhatott: a csütörtöki nappal valóban felfüggesztették, és fegyelmi eljárás indult ellene. Felfüggesztése 30 napig vagy a vizsgálat idejéig tart. 

  Lapunk úgy tudja: Sovák röviddel az affér előtt kiállt Hofekker Ferenc, a Tüke mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöke mellett.

   A szakszervezet elnöksége nyílt levélben fordult a cég vezérigazgatójához. Ebben megállapítják, hogy a „kialakult zavaros és súlyos helyzetért” nem Hofekker a felelős, és nem is a munkavállalók, egyben sajnálattal veszik tudomásul, hogy ismét egy sajtóháború közepébe került a társaság. Leszögezik azt is: a szakszervezet elnöke továbbra is élvezi a bizalmukat. 

  Hofekker Ferenc a Pécsi STOP-nak elmondta: Sovák Attila mellett ő és a többi munkavállaló is kiáll. Ugyanakkor bizonytalanság és feszültség lett úrrá a cég dolgozóin, többen panaszkodnak rossz közérzetre, és arra, hogy a kialakult helyzet miatt a munkavégzés, az összpontosítás is a szokásosnál nagyobb kihívást jelent. 

   Mindez azért probléma, mert a Tüke Busz sofőrei utasok tízezreit szállítják naponta. 
 
Forrás: pecsistop.hu