A tízezer kitántorgó városa

10 220 fővel apadt a megyeszékhely lakossága

A héten kiderült, hogy több mint tízezren hagyták el Pécset az utóbbi két évben; a szakszervezeti vezető feljelenti a polgármestert, egy dolgozót felfüggesztettek a kiállása miatt – írja a pecsistop.hu.

   Pécs vesztette a legtöbbet népességéből két év alatt a nagyvárosok mezőnyében: a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 10 220 fővel apadt a megyeszékhely lakossága 2012 januárja és 2014 januárja között. A városnak és a megyének az a baja, hogy nincs munkahely, ezért léptek le az emberek, főleg a mobilisabb fiatalok. A másik probléma, hogy ugye kevesebb egyetemista van cirka 13 ezerrel, mint hat éve. Ennek a Fidesz hülyepárti oktatáspolitikáján túl az az oka, hogy Pécs már nem trendi város. Tíz éve még úgymond divat volt már csak azért is ide jönni tanulni, mert akkora pörgés volt a városban, hogy minden napra jutott valami koncert, buli stb. Most a korábbi kvázi bulinegyedet, a Hungária utat csak a zálogházak és a bezárt kocsmák miatt lehet emlegetni. A Király utcában jelenleg száz méteren találunk valami mozgást és az sem egy átlag magyar hallgató pénztárcájához van szabva.
 
   Persze mindezeket nem nagyon hangoztatják a közpénzen fenntartott sajtóban, ha mindenki azt olvassa, akkor az derül ki számára, hogy a város prosperál, özönlenek a turisták és a büdzsé kőbe van vésve. Mindenki boldog. Ha valaki esetleg észreveszi a zombihadsereget, a bezárt boltokat, azt hülyének nézik és magyarázzák a bizonyítványt, bár a tényekkel nehéz mit kezdeni. A város napját is meg lehetett ünnepelni Páva parádés kortesbeszédével, bár a polgármester úrnak és úgy általában a Fidesznek a nem saját értékekkel való kampányolás már amolyan nemzeti sport. Ebbe az is belefér, ha a város címerét és napját is felhasználják. Pécs jelképeiről másfél éve döntött a városi közgyűlés, ahol Páva Zsolttal az élen határozták meg, mire lehet felhasználni ezeket. Jelen állás szerint a regnáló polgi megszeghette a saját keze által aláírt rendeletet. Természetesen rákérdeztünk arra, hogy akkor most lehet-e kampányolni címerrel vagy sem, de a városházának nem akaródzik válaszolni a kérdéseinkre, pedig van arra is törvény, hogy nyolc napon belül KELL. Ráadásul a jogszabályt a Fidesz-KDNP kormány szavazta meg három éve. Olyanról nem tudunk, hogy párttagokra ez nem vonatkozna.

  A Tüke Busz kontra szakszervezet ügy is új dimenzióba lépett. A Tüke Busz mellett működő szakszervezet városvezetés-közeli sajtóban lerohant vezetője sajtótájékoztatón beszélt arról: százmilliókkal rövidítették meg a pécsieket, őt pedig azért akarják eltávolítani, mert igyekszik Pécsen tartani az itt közlekedő buszokat, védeni a város tömegközlekedését. Csődbűntettre gyanakszik, és tervei szerint feljelentést tesz Páva Zsolt és Árki Sándor ellen. A sajtótájékoztatóról író kollégánknak meglapogattuk a hátát, mert olyan teljesítményt nyújtott, mint egy újságíró. Értelmezte az elhangzottakat és leírta. Ezzel szemben az adófizetők pénzéből szalonnázó "kollégának" csak valami bazmegolás maradt meg az eseményről, illetve az, hogy a cikkében odaszúrt a portálunknak. Bravó!

A hab a tortán buszos fronton, hogy fegyelmi vizsgálat indult a Tüke Busz forgalmi és ellenőrzési vezetője ellen. Információink szerint a középvezető nemrég kiállt a cég mellett működő szakszervezet vezetője, Hofekker Ferenc mellett. Biztos jó lehet ott dolgozni...
 
Forrás: pecsistop.hu