Teljes foglalkoztatottságot akar a kormányfő 2018-ra

Egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség

A kormány célja, hogy legkésőbb 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon, el kell érni, hogy mindenkinek legyen munkája - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a budai Millenárison.

   „Ennek nyomait már látnunk kell a holnap benyújtandó költségvetési törvényjavaslatban” - mondta a kormányfő a jelen lévő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordulva.

   Arról is beszélt, hogy a munkahelyteremtés mellett a másik kiemelt feladat 2015-ben a köznevelési rendszer megújítása lesz, amelyet - fogalmazott - áramvonalasítanak, felfrissítenek. A cél az, hogy Európa legjobb iskolarendszerét alakítsák ki „a gazdasági miniszter támogatásával” - tette hozzá Orbán Viktor.

   Példátlannak, lefegyverzőnek, „már-már a politikai sci-fi világába tartozó” fantasztikus győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerét Orbán Viktor miniszterelnök.

 A kormányfő úgy fogalmazott: az elmúlt fél év eseményei - a három Fidesz-KDNP-s siker - „a jövő horizontján egy egészséges lelkű, sikeres nép képét állítják elénk”.

  Az összefogás győzött a széthúzás felett - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint a három választás az országról szólt, a múlt vasárnapi győzelem pedig az egész országé, minden magyar emberé.

  Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati kampányának vezetője beszédében azt mondta: a Fidesz-KDNP nagy győzelmet aratott egy héttel ezelőtt, amiből azt a következtetést kell levonni, hogy „szolgálnunk kell a választókat, mindenkit”.

   Kósa Lajos szerint ahol veszítettek, ott nem voltak alázatosak, nem szolgálatnak fogták fel a bizalmat. Ha ugyanis valakit megválasztanak polgármesternek, képviselőnek, akkor „a kettes portásnak is előre köszönünk (...), mindenkinek megállunk az utcán” - fogalmazott, hozzátéve, hogy „nincs baloldali utca, jobboldali vizes árok” vagy éppen „LMP-s gallyazási feladat”.

   Közölte: a kormánypártok megválasztott polgármesterei, valamint megyei és helyi képviselői csaknem 3500-an vannak országszerte. Közülük 624-en polgármesterek, míg ezzel szemben a baloldal mindössze 31, a Jobbik pedig 14 polgármestert ad - jegyezte meg. Azt is hozzáfűzte, hogy a megyei közgyűlésekben mindenhol a Fidesz-KDNP van többségben, a megyei jogú városok közül 20-nak, Budapesten pedig 17 kerületnek lesz kormánypárti vezetője a következő öt évben.

  Magyarország három idei választáson van túl, és mindháromszor úgy döntöttek az emberek, a Fidesz-KDNP-nek szavaznak bizalmat, mégpedig egyre nagyobb arányban - mondta Kósa Lajos. Szavai szerint baloldali ellenfeleik „a vesztes csapaton semmiképp se változtass” elvét követték.

   „A harmadik választásra nagyon leesett mindenkinek a tantusz”, az emberek nagy része úgy döntött, a Fidesz-KDNP kezébe teszi a sorsát, közössége jövőjét - fogalmazott a politikus, aki szavait azzal zárta: „Hajrá, Magyarország, hajrá, minden egyes település!”.

  A rendezvény moderátora, Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt hangsúlyozta, hogy egy hete, október 12-én a Fidesz-KDNP hatalmas fölénnyel nyerte meg az önkormányzati választást.

   Az ország majdnem minden pontján bíznak az emberek a kormánypártokban - tette hozzá a politikus, a VIII. kerület újraválasztott polgármestere, aki külön kiemelte, hogy Józsefvárosnak nincs olyan szeglete, ahol ne bíznának a választók a Fidesz-KDNP-ben.

  A kampányértékelő rendezvényen a Fidesz-KDNP megválasztott polgármesterei és önkormányzati képviselői vesznek részt - Kósa Lajos tájékoztatása szerint mintegy 1500-an -, akik megtöltötték a Millenáris B épületét.

   A színpad mögé nemzeti színű zászlókat állítottak fel, fölé pedig a Magyarország győzött! feliratot vetítették ki. A szónoki pulpituson a Bízzon a Fideszben! szlogen olvasható.