Állítólag több ezer főt bocsáthat el a Magyar Posta

A tavalyi 32 300 fős létszám néhány éven belül 27 ezerre apadna

 Több ezer fővel csökkenhet a Magyar Posta dolgozóinak a száma a következő években – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint az állami cég cáfolta a leépítésről szóló információkat.
     A hagyományos postai szolgálatások iránti kereslet mérséklődése miatt az elkövetkezendő években több ezer fővel csökkenhet a Magyar Posta dolgozói létszáma.
 
  A lap azt írta, létezik olyan forgatókönyv is, amely szerint a tavalyi 32 300 fős létszám néhány éven belül 27 ezerre apadna. Mivel csoportos létszámleépítések tervéről az érintettek nem tudnak, vagyis a munkahelyek információik szerint egyéni megállapodások alapján szűnnek meg, a dolgozói érdekképviseletek sem tehetnek túl sokat – tette hozzá a beszámoló.
 
  A Magyar Postánál kategorikusan cáfolták a lap információit, de elismerték, az utóbbi években kisebb mértékű karcsúsítást hajtottak végre. A cég szerint 3 százalékos „kapacitáscsökkentés” történt, és elsősorban az alacsonyabb jövedelmi sávba tartozó dolgozók munkahelyét igyekeznek megtartani. A vállalatirányításban az elbocsátott dolgozók aránya elérte a 30 százalékot.
 
  Hazánkban évente átlagosan öt százalékkal csökken a levélforgalom, és mérséklődik a szintén fő bevételi forrást jelentő sárgacsekk-forgalom is – tették hozzá a Magyar Postánál.

Forrás: mno.hu