Internetadó, cafetéria: rendkívüli ülést tart a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács

A tanács javaslatokat tesz majd a benyújtott adótörvénnyel kapcsolatban

Rendkívüli ülést hívott össze november 4-ére az NGTT soros elnöke. A szokatlan lépésre a szokatlanul nagy társadalmi feszültséget keltő gazdasági intézkedések, nevezetesen az internetadó és a cafetéria adójának drasztikus emelése miatt kényszerül a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács – áll a közleményükben.

   Az internadó és a cafetéria drasztikus megadóztatása pillanatok alatt kiverte a biztosítékot az országban, s mérhetetlenül nagy társadalmi feszültséget keltett. Az NGTT soros elnöke, Székely Tamás a rendkívüli helyzetre való tekintettel mielőbbi rendkívüli ülést hív össze.

   A tanács tagjai közül többen jelezték, ezen a fórumon is foglalkozni kell ezekkel, a munka világának minden szereplőjét és a társadalom széles rétegét érintő kérdésekkel – mondta Székely. A soros elnök, aki az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége vezetője is, nem emlékszik rá, hogy az NGTT fennállása óta lett volna példa rendkívüli ülés összehívására, ám ebben a helyzetben nem is ez számít, hanem az, hogy ez a fórum is foglalkozzon érdemben ezekkel a rendkívül nagy feszültséget keltett gazdasági intézkedésekkel, az újabb adókkal – szögezte le.

   A soron kívüli ülést november 4-én tartják, s a tanács javaslatokat fog tenni a benyújtott adótörvénnyel kapcsolatban. Székely szerint a testület több résztvevője is emlékeztetett: az NGTT-nek komoly szerepe lehet a társadalmi feszültség enyhítésében, akárcsak az 1990-es taxisblokád idején.
 
Forrás: adozona.hu