Levelet írt a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet Varga Mihálynak cafetéria ügyben

Az ágazat háromszázezer munkavállalóját duplán sújtaná a járulék megemelése

 Levelet juttatott el a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet (VTSZ) Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, mert megdöbbenéssel olvasták a jövő évi költségvetés tervezetében, hogy megemelnék a cafeteriát terhelő járulékot - írja keddi számában a Magyar Hírlap.

    A VTSZ arról tájékoztatta levelében a nemzetgazdasági minisztert, hogy az ágazat háromszázezer munkavállalóját duplán sújtaná a cafeteriát terhelő járulék megemelése. Ugyanis a hazai szállodákban tapasztalt vendégforgalom-növekedéssel még csak most érték el a 2007. évi szintet anélkül, hogy az árakban érvényesíteni tudták volna az utóbbi hét év infláció- és költségnövekedését. Nem véletlenül mintegy háromszáz szálloda a bankok kezelésében van a korszerűsítésre felvett, de bedőlt devizahitelek miatt.

    A VTSZ közölte: a magasabb adóterhek miatt a vendéglátásban is kisebb lesz az Erzsébet-utalványok felhasználható értéke, ugyanis a cafeteriára szánt költségekbe a munkáltatók az adóterhelést is beszámítják, így a konkrétan felhasználható összeg a rendszer minden eleménél csökken.