Galló Istvánné: A helyzet katasztrofális

Nem kizárt, hogy egy nagyobb megmozdulást hirdetnek meg

Van lehetősége a szakszervezeteknek arra, hogy a kormánnyal egy újabb tárgyalást folytasson a beterjesztett költségvetésről – mondta a Klubrádió, Reggeli gyors című műsorában Galló Istvánné.   

   A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke hozzátette: a legfontosabb feladata most a szakszervezeteknek az, hogy felhívják a társadalom figyelmét arra, hogy amit a közoktatásban terveznek, - ami a beterjesztett költségvetési törvényből kiolvasható -az nemcsak a pedagógus szakszervezeteknek, hanem az egész társadalomnak az ügye. Hiszen egy olyan ellátórendszerről van szó, amelynek várható hatását, a lakosok fogják megérezni.

   Az elnök katasztrofálisnak látja a jelenlegi költségvetési helyzetet. „Most értünk a szakadék szélére, ha ebben most nem tudnak megálljt parancsolni, akkor végképp visszafordíthatatlan folyamatok következik be a közoktatás, köznevelés területén” - mondta. A PSZ országos vezetősége hétfőn rendkívüli ülést tart, akkor fog döntést születni arról, hogy a továbbiakban, milyen lépést tegyenek. Nem kizárt az sem, hogy egy nagyobb megmozdulást fognak meghirdetni - tette hozzá Galló Istvánné.
 
Forrás: Klubrádió