Vizsgálatot kezdeményezett a HTFSZ

A szakszervezeti jogok csorbítása miatt a katasztrófavédelmi főigazgatóhoz fordultak

A szolgálati törvényben rögzített szakszervezeti jogok csorbítása miatt a katasztrófavédelmi főigazgatóhoz fordult a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke. Ahogy a Lánglovagok.hu tűzoltóportál is beszámolt róla, október 21-én a Veszprém megyei igazgató megakadályozta, hogy az érdekképviseleti szervezet képviselői a laktanyákban tájékoztatást adjanak a szolgálatban lévő tűzoltóknak – olvasható a langlovagok.hu oldalán.

  Salamon Lajos elnök a közérdekű bejelentésében a „mélyen felháborító és megbotránkoztató” eset miatt azt kéri, Bakondi György tű. altábornagy intézkedjen az ügy „mielőbbi és mélyreható” kivizsgálására. A panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény alapján ha a bejelentés megalapozottnak bizonyul, gondoskodni kell a feltárt hibák okainak megszüntetéséről, az okozott sérelem orvoslásáról, indokolt esetben a felelősségre vonás kezdeményezéséről.
 
Nem játék a törvénysértés 
 
  A Veszprém megyében történtek után a HTFSZ a honlapján felhívta a figyelmet a érdekvédelemmel kapcsolatos, törvény által előírt jogokra, valamint arra, amennyiben a hivatásos állomány bármely tagja bűncselekménnyel, szabálysértéssel megalapozottan gyanúsítható vagy kárt okoz, illetve fegyelemsértést követ el, eljárás kezdeményezhető ellene a Katonai Ügyészségen, valamint a Magyar Rendvédelmi Kar etikai bizottságánál.
 
Forrás: langlovagok.hu