Tiltakoznak az autonómok a kafetéria adójának emelése ellen

Az integráció folytatásáról is döntött a konföderáció

Tiltakozik a kafetériára vonatkozó adóemelési terv ellen az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a konföderáció kész csatlakozni azokhoz a megmozdulásokhoz, amelyekkel meg lehet akadályozni a béren kívüli juttatás adóemelését - közölte a szervezet kedden megtartott küldöttértekezletét követően az MTI-vel.

    A közlemény szerint a küldöttek egyetértettek abban is, hogy a szervezet szolidáris más ágazatokkal,
például a szociális szférában dolgozókkal, és így az ASZSZ is részt vesz a szociális ágazati demonstrációs bizottság által szervezett, november 12-ére meghirdetett tüntetésen.

    A tájékoztatás szerint az ASZSZ kiáll a szakszervezeti mozgalom megújítása, a nagy érdekvédelmi integráció mellett, ezért kész egy új egyesülési terv kidolgozásában is együttműködni.

    A közlemény szerint a kongresszus legfontosabb témája a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe (MSZSZ) való teljes beolvadás volt.

    A 99 mandátummal rendelkező szakszervezeti vezető élénk vita után úgy döntött, hogy a szervezet tartja magát az egy évvel ezelőtti elhatározásához, amelynek része egy nagy érdekképviseleti integráció - áll a közleményben.