Kiáll a kirúgott elnök mellett a Független Demokratikus Szakszervezet vezetése

Nem az első eset, hogy a szakszervezet elnökét kirúgják a cégtől

 Pénteken ülésezett a pécsi tömegközlekedési társaság mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöksége, amely egyöntetűen megerősítette pozíciójában Hofekker Ferenc elnököt. A szakszervezeti vezetőt hétfőn rúgták ki, bíróságra megy – írja a pecsistop.hu.

  Az FDSZ elnökségi tagjai közös közleményükben leszögezik: egy emberként kiállnak a szakszervezet vezetője mellett, akinek hétfőn azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát a Tüke Busz Zrt-nél. „Egyben leszögezzük: töretlen a bizalmunk Hofekker Ferencben, és abban is biztosak vagyunk, hogy munkáját a cég dolgozói érdekeinek védelmében ugyanúgy el tudja és el fogja látni, mint korábban.
 
   Szeretnénk mindenkit emlékeztetni arra, hogy 2013-ban egyszer már előállt hasonló helyzet: a busztársaság egy időre megszüntette a szakszervezeti elnök munkaviszonyát. Hofekker Ferenc akkor is bizonyította, hogy méltó a dolgozók, a szakszervezeti tagság és az elnökség bizalmára” - áll a közleményben.

  Az elnökségi tagok leszögezték azt is: visszavárják Hofekkert a Tüke Busz Zrt. dolgozói közé.

   Amint az a közleményben is olvasható: nem az első eset, hogy a szakszervezet elnökét kirúgják a cégtől, ez előfordult már korábban is. Akkor peren kívül egyezett meg az elnök a Tüke Busz vezetésével.

   Hofekker a Pécsi STOP-nak kirúgása kapcsán korábban azt mondta: most nem egyezkedik. Természetesen bíróságon támadja meg a cégvezetés döntését, és minden lehetséges jogi eszközt megragad, hogy igazát bizonyítsa.
 
Forrás: pecsistop.hu