Felháborodtak a brit munkanélküliek a magyar bérmunkások miatt

A „piszkos” munkát az angolok nem szívesen vállalják?

A Northhampton-i szendvicsgyárába magyar munkásokat hívó brit Greencore cég lépését nem érti a városban élő nyolcezer munkanélküli. Sokan azt állítják, a magyar vendégmunkásoknak ígért bérnél kevesebbért is boldogan vállalták volna a munkát – írja a The Guardian nevű brit napilap nyomán a 168 óra.
   
   A brit cég azt állítja, nem talált elég munkaerőt, míg a lap által megkérdezett munkanélküliek azt állítják, ők nem is tudtak az álláslehetőségről, pedig jelentkeztek volna a szendvicsgyárba.
 
   A The Guardian szerint a Greencore 1100 alkalmazottal dolgozik, s a nemrég tett bejelentésük, hogy 300 új dolgozót vesznek fel, csak a cég 2016-ig teljesítendő tervei között szerepel.
 
   A Guardian meginterjúvolt a cég alkalmazottai közül is néhányat. Többen igen kemény munkafeltételekről, feladatról számoltak be, és volt olyan nyilatkozó, aki szerint épp emiatt a helyiek nem szívesen vállalják ezt a munkát. Az egyik megkérdezett, egy magyar munkavállaló a lap szerint korábban kijelentette: a „piszkos” munkát az angolok nem szívesen vállalják.
 
  Mindenesetre a helyi politikusok is lecsaptak a témára, hiszen különösen érzékeny téma ez az Egyesült Királyságban, ahol hatmilió külföldön született munkavállalót tartanak számon, közülük sokan Lengyelországból, Lettországból, Albániából érkeztek a szigetországba.
 
Forrás: 168 óra