A netadó elleni tüntetés szervezője is beszél a tanárdemonstráción

Több, mint kétezren jelezték részvételüket

Gulyás Balázson kívül ott lesz a szombati rendezvényen a kisebbik pedagógus-szakszervezet, a PDSZ is, így lehet, hogy a szónokok száma is nő – tudta meg a vs.hu.

   A közoktatás helyzetét súlyosan érintő költségvetési megszorítások és más törvények elleni tiltakozásul hirdette meg a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a szombati tüntetést. Az esemény Facebook-oldaláncikkünk megírásáig 2200-an jelezték részvételüket a Magyar Tudományos Akadémiától az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szalay utcai székházáig vonuló menetben.
 
   Azt már a PSZ előzetes tájékoztatóján meg lehetett tudni, hogy a rendezvény szónokai közt lesz Martin Rømer, az Európai Oktatási Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Szenes György, a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke, Salamon Eszter, az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnöke és Galló Istvánné, a PSZ elnöke.
 
   Azóta a listára felkerült Gulyás Balázs egyetemi hallgató, a két netadóellenes tüntetés – MSZP-s kötődései miatt támadott – főszervezője. Az eseményt már a „Százezren az internetadó ellen” Facebook-csoport oldalán is népszerűsítik.
 
   Közben a PSZ megkeresése nyomán a tüntetéshez csatlakozott a kisebbik szakmai érdekképviselet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Az interneten közzétett állásfoglalásában ezt azzal indokolta, hogy „a közoktatásban végzett rombolás megállítása eminens érdekünk. Egymás mellett állva reális lehetőséget látunk a közös célok megvalósítására.”
 
   A PDSZ ugyanakkor sajnálkozva említi meg, hogy november elején az oktalan kormányzati pusztítás megállítására kezdeményezte a pedagógus-sztrájkbizottságot megalakító szakszervezetek ismételt együttműködését, de felvetésére nem kapott választ. 
Forrás: vs.hu