Újabb szakszervezetis repült a Tüke Busztól

Feldarabolhatják a pécsi buszos céget

Párhuzamosan azzal, hogy kiderült: feldarabolhatják a pécsi buszos céget, ma a második szakszervezeti tagot is kirúgták a társaságól, a Tüke Busz felügyelőbizottsága így munkavállalói küldött nélkül maradt. Érdekes egybeesés – írja a pecsistop.hu.

   Mint korábban megírtuk: szeptember elején fegyelmi eljárást indult Sovák Attila, a pécsi Tüke Busz Zrt. forgalmi és ellenőrzési vezetője ellen. Úgy tudjuk, igen érdekes ajánlattal állt elő a cég: vagy közös megegyezéssel távozik a szakszervezeti tag, vagy fegyelmit indítanak ellene.
 
   Végül ez a második történt, és Sovák kedden át is vehette a felmondását.

   - Egyértelműen folytatódik a leszámolás - kommentálta a történteket Hofekker Ferenc, a Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ )elnöke, akit pár hete rúgtak ki a társaságtól. - Elképesztőnek tartom, ugyanis Sovák Attila meggyőződésem szerint azért vesztette el az állását, mert FEB tagként elmondta véleményét a társaságról és annak működésében tapasztalt törvénytelenségekről. A helyzet azért abszurd, mert a bizottság tagjaként törvényi kötelességének tett eleget, amikor a tudomására jutott szabálytalanságokról említést tett.

   Hofekker Ferenc felhívta a figyelmet arra is, hogy miután őt és Sovákot is kirúgták, a Tüke Busz felügyelőbizottságából kikerült mind a két munkavállalói küldött. Nem kétséges szerinte, hogy másokat választanak majd a helyükre, hiszen ezt kötelező megtenni, az viszont nagy kérdés, hogy az ő kirúgásuk után melyik dolgozó mer majd bármilyen bírálatot megfogalmazni a bizottság ülésein.

   - Az külön érdekes, hogy mindketten éppen most veszítettük el az állásunkat, amikor a városvezetés az önkormányzati cégek teljes átalakítását és tudomásom szerint a Tüke Busz feldarabolását tervezi - így Hofekker. - Nagy kérdés, hogy mire készülnek, milyen információval nem találkozhattunk a bizottságban.

   A szakszervezet elnöke leszögezte: az FDSZ szolidáris Sovák Attilával, és minden lehetséges jogi eszközzel segítik, hogy visszanyerje az állását.
 
Forrás: pecsistop.hu