Még szigorúbban szabályoznák a vasárnapi nyitvatartást

A trafikokat kivennék a kivételek közül

Szatmáry Kristóf Fideszes képviselő jegyzi az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényhez benyújtott módosító javaslatot, amely még szigorúbban szabályozná a nyitvatartást – írja az mfor.hu.

   A korábbiakkal ellentétben nem évi öt, hanem csak egy vasárnapi nyitvatartást engednének az adventi időszakon túlmenően.
 
  Míg az eredeti javaslat a 400 négyzetmétert nem meghaladó üzletek esetében engedélyezte volna a nyitva tartást vasárnaponként, a módosító indítvány ezt 200 négyzetméterre csökkenti. Ám ezeknek az üzleteknek családi tulajdonban kellene állniuk, és csak családtag dolgozhatna vasárnap, ezzel kapcsoaltban is módosítást eszközöl a képviselő. A korábbi „többségi befolyást” 1/5 tulajdoni részre módosítja.
 
  Egy másik módosító indítványt is benyújtott Szatmáry Kristóf, de azt Lázár Jánossal közösen. Ennek értelmében a trafikokat kivennék a kivételek közül. Az indoklás szerint „nem indokolt a dohányboltokat ezen fő célkitűzés alól elsősorban a munkavállalók védelme, de egészségpolitikai megfontolásokból sem kivételként kezelni”. 
 
Forrás: mfor.hu