A repülőtéri dolgozók is csatlakoznak a hétfői útlezáráshoz

Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet:

A repülőtéri dolgozók is támogatják a Liga Szakszervezetek követeléseit, és december 15-én két helyszínen is lezárják az utat - áll a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleményében.

   A ferihegyi munkavállalók hétfőn két helyszínen is félpályás útlezárással tiltakoznak a korkedvezményes nyugdíjért, a Munka törvénykönyvének emberbaráti megváltoztatásáért és a bérek ötéves értékvesztésének megállításáért.A LESZ így hívja fel a figyelmet "a munkavállalókat gyötrő kormányzati intézkedések tarthatatlanságára".

   A szakszervezet tagjai és szimpatizánsai 7 és 18 óra között két fontos Pest megyei csomóponton, Üllő határában, a 4-es főút 28. km-szelvényétől a 27,8. km-szelvényig, valamint Monoron, ugyanezen út 30. km-szelvényétől a 32. km-szelvényéig terjedő szakaszon segítik a demonstrációt.

  Miként az érdekvédők kifejtik, a Liga Szakszervezetek, országos érvényű követeléseinek túlnyomó többsége a repülőtéren is égetően aktuális. A korengedményes nyugdíj (nyugdíjkorhatár előtti ellátások) megőrzése és kiterjesztése egyes repülőtéri munkakörökre, a Munka törvénykönyvének embertelen munkaidő-beosztásokat engedő rendelkezéseinek módosítása, az értékükből 2008 óta jellemzően 20-30 százalékot veszített bérek visszapótlása, valamint a valódi munkavédelem és munkabiztonság megteremtése, az eljárások felgyorsítása is halaszthatatlan feladat a budapesti légi kikötőben.