A jó munka-feltételekért küzd a szakszervezet

A korábban elbocsátott kéményseprők újbóli munkába állása a cél

A Heves Megyei Tűzkév Kft. december 15-én beszüntette a kéményseprőipari közszolgáltatási tevékenységét – olvasható a heol.hu-n.

   A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság december 18-tól átmeneti szolgáltatókat jelölt ki: a Borsodi Kéményseprő Kft.-t és a Városgondozás Eger Kft.-t.

   – Az általunk elkezdett munka nem volt hiábavaló, az események jó irányba mutatnak, de a java hátra van. Az, hogy két közérdekű szolgáltatót jelöltek ki az átmeneti időszakra, nem könnyíti meg a dolgunkat, hiszen két munkáltatóval kell tárgyalni. Felvesszük a kapcsolatot a Borsodi Kéményseprő Kft. képviselőjével, az egri önkormányzat tulajdonában lévő Városgondozás Eger Kft.-vel pedig folyamatos a kontaktusunk – mondta Vámos Csaba, a Heves Megyei Liga Szakszervezet Kéményseprő Munkavállalói Csoportjának vezetője.
 
   Az egri cég már megkezdte a munkát négy, korábban a HM Tűzkév Kft.-nél dolgozó szakemberrel. A szakszervezet információi szerint január 18-ig veszik föl a többi kéményseprő szakmunkást.

  – Azon leszünk, hogy a korábban elbocsátott kéményseprők újból munkába állhassanak, minél kedvezőbb feltételekkel – tette hozzá Vámos Csaba.

Forrás: heol.hu