A KDFSZ elfogadhatatlannak tartja a Tesco kommunikációját

A vállalat bezárja 13 boltját

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a Tesco kommunikációját, amiben a magyar kormányra hárítják át a boltbezárások felelősségét. A Tesco hétfőn jelentette be, hogy bezárja 13 boltját, ezért 500 munkavállalójának megszűnik február 4-étől a munkahelye – írja az Origo.
 
  A KDFSZ szerint a Tesco anyavállalatánál felmerülő problémák és más országokban pl. Csehországban történő üzletbezárások felhívják a figyelmet arra, hogy a vállalatnál globális problémák vannak.

  A KDFSZ problémának tartja azt a vezetői magatartást, amikor a vezetőség nem tudja beismerni a hibáit, és nem vállalja fel rossz döntéseinek a következményeit sem – írja közleményében a szakszervezet.
 
  A KDFSZ azt kéri a Tesco vezetőségétől, hogy tárják a dolgozók elé a bezárások valódi okát, és nevezzék meg a kialakult helyzetért felelős vezetők nevét.
 
  A KDFSZ kilátásba helyezi egy békés megmozdulás megszervezését, amivel a multinacionális vállaltoknál évek óta felmerülő problémákra kívánja felhívni a figyelmet.
 
  Bubenkó Csaba a KDFSZ elnöke kiáll a vasárnapi zárva tartás mellett. A KDFSZ 2008-ban alakult és 1000 embert képviselnek – mondta egy korábbi ATV-nek adott interjújában a szakszervezeti vezető.
 
Kínos a Tesco viselkedése
 
   A Tesco nemcsak Magyarországon van bajban, hanem európai szinten is, a cég problémája egyedi vállalati probléma - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette, hogy kínos az, amikor ennek a felelősét nem a cég gazdálkodásában, hanem másokban kívánják megtalálni.

Forrás: Origo