Munkahelyeket is teremthet a Volán-integráció?

Csökkentették a vezetői, irányítói létszámot

A Volán-társaságok nemrég lezárult átalakításával csökkentették a vezetői, irányítói létszámot, a dolgozók száma azonban nem mérséklődött és nem is fog, sőt újabb piaci feladatok elnyerésével létszámnövekedés is valószínűsíthető − közölte a Napi Gazdasággal a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

   A 2015 januárjával befejeződött integráció eredményeképpen a huszonnégy, alapvetően megyei szinten működő Volán-társaságból hét regionális közlekedési központ szerveződött, amelyek költséghatékonyabban és szervezettebben tudnak működni a korábbiaknál. A Volán-csoport szervezeti átalakításának elsődleges célja − a költségvetési források hatékonyabb felhasználása mellett − a szolgáltatási színvonal emelése, a munkahelyek megőrzése, valamint versenyképesebb vállalatok kialakítása a 2017. január 1-jei piacnyitásra történő felkészülés érdekében.
 
  A kétéves átalakulással az utazóközönség kiszolgálásának színvonalát növelő beruházások, fejlesztések is történtek: a társaságok uniós és saját források felhasználásával korszerű utastájékoztató és forgalomirányító rendszereket vezettek be, valamint autóbusz-pályaudvarokat korszerűsítettek. Tavaly több társaságnál járműveket szereztek be, és ezt a piacnyitásra történő felkészülés, az utazás biztonsága, valamint a költséghatékonyság érdekében folytatni szeretnék − emelte ki az MNV.

Forrás: Napi Gazdaság