Sztrájkoltak a buszsofőrök Győrben

Szerda reggel több járat kimaradt

Egyes vonalakon nem indult el a helyi járati közlekedés, többen nem jutottak el busszal a munkahelyükre. Az ÉNYKK munkatársai nem kapták meg időben a fizetésüket.

   Az ÉNYKK Zrt. elküldte közleményét az ügyben a kisafold.hu-nak:

  Győrben, a szerda kora reggeli órákban egyes vonalakon sajnos nem indult el a helyi járati közlekedés, mivel az autóbuszvezetők nem vették fel a munkát. Az elégedetlenséget az váltotta ki, hogy nem kapták meg 2015. február 10-én a fizetésüket.

  A probléma, a mintegy 3300 főt érintő csoportos banki utalás technikai kezelésének nehézségeiből adódott.

  A bankszámlára utalások szerda reggel megtörténtek. A helyi járati közlekedés rendje 05 óra 30 perctől helyreállt. Az okozott kellemetlenség kapcsán minden utasunktól elnézést kérünk -  olvasható a közleményben.

Előzmények:

   A kisalfold.hu-nak olvasónk jelezte, hogy szerda reggel (05-05:40 között) nem jártak az autóbuszok Győrben. A tudósításban olvasónk azt írta, információi szerint a buszvezetők sztrájkba léptek, mivel nem kapták meg eddig a januári munkabérüket.

   Olvasónk egy nagyon forgalmas helyen, a Lajta utcai posta megállónál állt többekkel, akik munkába szerettek volna eljutni. Amíg vártak, Ipari Parkos, illetve AUDI-s buszjáratok közlekedtek. 11-es, és 14-es autóbuszt nem látott - írta.

  A kisalfold.hu kérdésére Szabó Zoltán, az ÉNYKK koordinációs vezetője elmondta, banktechnikai probléma lépett fel, a bank a leadott 3300 tételt nem tudta feldolgozni, így valóban nem érkezett meg időben a munkatársak fizetése. Szerda hajnalra azonban elhárult a probléma, és azok, akik az adott banknál vannak, már megkapták a bérüket. A többieknek is megérkezik a mai napon a fizetés.

   A szombathelyi menedzsment ezekben a percekben is Győrben van, hogy megnyugtassa a dolgozókat, nem fedezethiány volt a késedelem oka. Összesen huszonkét járat maradt ki, a buszok menetrend szerinti közlekedése hamarosan helyreáll.
 
Forrás: kisalfold.hu