NAV-életpályamodellről tárgyalt az NGM

A lakáshoz való jutás feltételeit is vizsgálja a tárca

Ma tárgyalóasztalhoz ült a gazdasági tárca vezetése és a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének (VPDSZ) elnöksége. A bérfeszültséget is rendező NAV-életpályamodellről egyeztettek – írja a Világgazdaság.

   Az NGM közleményében arról írt: a munkavégzés minden feltételét biztosítani kell, így többek között a megfelelő bért is. Szóba került a mai megbeszélésen, hogy az életpályamodell mellett egyéb szociális juttatásokban is részesülhessenek a dolgozók, például a lakáshoz való jutás feltételeit is vizsgálja a tárca.
 
   Varga Mihály miniszter szerint a NAV keretein belül egységesen kell kidolgozni az életpályamodellt, függetlenül attól, hogy valaki pénzügyőr vagy adóellenőr. A cél a NAV-alkalmazottak jövedelmi helyzetének átgondolt rendezése. Az NGM elkötelezett amellett, hogy a bérrendezés minden ott dolgozó számára elfogadható és megnyugtató módon történjék. A tárgyaló felek közös szándéka a bérfeszültség megszüntetése - írták. A cél, hogy az azonos végzettséggel, azonos szolgálati idővel bíró dolgozó ugyanazzal a bérrel számolhasson, függetlenül attól, hogy adórevizor, pénzügyőr vagy éppen pénzügyi nyomozó.

Forrás: Világgazdaság