Folytatódtak a bértárgyalások a BKV-nál

A vezetők átlagbére jelentősen csökkent az utóbbi években

Folytatódott a bértárgyalás a BKV vezetése és a szakszervezetek között. A tárgyaláson Bolla Tibor a médiában megjelent BKV-s vezetői bérekkel kapcsolatban kifejtette: a vezetők átlagbére jelentősen csökkent az utóbbi években – írja a Világgazdaság.

   A csütörtöki bértárgyalás nem zárult megegyezéssel: a BKV jelenlegi anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a szakszervezetek követelésének megfelelő 1-4 százalékos béremelést teljesítse, amiről a vezetés folyamatosan egyeztet Budapest Főváros Önkormányzatával - írja közleményében a BKV Zrt. „Mindannyiunk – a budapestiek, az utasok és a BKV – érdeke az, hogy a munkájukat lelkiismeretesen végző kollégáink tisztességes díjazásban részesüljenek, és ne kelljen aggódniuk a megélhetésük vagy az állásuk miatt. A vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a dolgozók helyzete javuljon” - áll a kommünikében.
 
   Bolla Tibor elnök-vezérigazgató az egyeztetésen megerősítette, hogy az autóbuszvezetőknek nem kell félteni az állásukat, a vezetés nem tervez csoportos létszámleépítést és hosszú távon is számít a jelenlegi autóbuszvezetői állomány munkájára.
 
   Bolla Tibor a Népszabadság február 7-én  megjelent, Milliókban utaznak című cikkére  is reagált. A közleményből kiderül, hogy Bolla szerint 2014-re a BKV-nál a vezetők bére és létszáma is jelentősen csökkent, és 2014. évben a vezérigazgató és a vezérigazgató-helyettesek jövedelme a tulajdonos döntése alapján még további 18 százalékkal lett kevesebb.
 
Forrás: Világgazdaság