Emmi: a köznevelési államtitkárság szakszervezetekkel tárgyalt

Kiegészítik a koábbbi megegyezést

Szakszervezetekkel tárgyalt az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága pénteken, a megbeszélésen a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak helyzetének további javításáról volt szó.

    A köznevelési államtitkárság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a találkozón a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és az Oktatási Vezetők Szakszervezete vett részt.

    Az egyeztetések során a felek egyetértettek abban, hogy szükséges a három szakszervezet és a kormány között 2013. január 22-én aláírt megállapodás kiegészítése, amelynek szövegezését illetően lényegében megegyeztek - írták.

    A tárgyalások tovább folytatódnak a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak bérhelyzetének rendszerszintű javításáról, amelynek első lépése lehet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban dolgozó, felsőfokú végzettséggel nem rendelkező nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő és technikai dolgozók részére 2015-ben juttatandó béren kívüli juttatás - jelezték.