Főnököket bocsáthatnak el a Tescótól

A  jövőben Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország egységes vezetéssel működik tovább

Ezúttal a felső vezetők kerülhetnek bajba a kiskereskedelmi óriáscégnél, nem csak Magyarországon. Reagált az áruházlánc is – írja a Napi Gazdaság.

  Bejelentették a Tesco budaörsi központjában, hogy az angliai központban egész Közép-Európát érintő változásokról döntöttek - értesült a Napi Gazdaság. Úgy tudjuk, a változások ezúttal a felső vezetőket fogják érzékenyen érinteni, mivel a tervek szerint megszüntetik a regionális igazgatóságokat. Az átalakítások Magyarországon kívül érintik Lengyelországot. Csehországot és Szlovákiát is.
 
  Az üzletlánc idén jelentette be, hogy bezárja 13 veszteséges boltját, és elbocsátja 570 dolgozóját. A szakszervezeti tárgyalások után végül kiderült, hogy az érintett 566 főből 350 munkavállalónak más üzletében ajánl munkát a cég. Ezt követően budaörsi központjába kezdett átalakításokba. Ennek során 204 dolgozó állását szüntették meg, ám közülük csak negyvennek nem tudtak más pozíciót ajánlani.
 
  A brit központú nemzetközi áruházlánc korábban közölte, hogy világszerte 10 ezer munkahelyet tervez megszüntetni, és 43 veszteséges áruházát bezárja Nagy-Britanniában forgalma csökkenése miatt.
 
  Az ügyben megkerestük a vállalatot, akik válaszul egy közleményt küldtek. Ebben azt írják, hogy a Tesco ma bejelentette, hogy Tesco Európa néven új üzleti egységet hoz létre. A jövőben Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország egységes vezetéssel működik tovább. A változás célja az, hogy a Tesco megerősítse és hatékonyabbá tegye európai működését és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a vásárlókra és a munkatársakra tudjon fókuszálni" - olvasható a közleményben.
 
  A vállalatnál azt is elmondták, hogy a változás nem érinti az egyes országokban működő központi irodákat, így a budaörsi irodát sem, ezek a jövőben is megmaradnak. Az átalakulás a napi működésre sincs hatással. Hozzátették, hogy csoportos létszámleépítés nincs napirenden.

Forrás: Napi Gazdaság