2,4 százalékos béremelés a közlekedési központoknál

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.:

A Volán társaságok integrációjából létrejött regionális közlekedési központok több mint 18 ezer munkavállalója április elsejétől 2,4 százalékos béremelésben, valamint egyszeri, bruttó 30 ezer forint összegű bérjuttatásban részesül - közölte a társaságok tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) csütörtökön.

    A megállapodás kiterjed a béren kívüli juttatások - cafeteria - emelésére is, ami érdemi reáljövedelem növekedést jelent, mivel a fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek tavaly.

    A közlemény szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter március végén hagyta jóvá a munkavállalói oldalt képviselő szakszervezetek - Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) - és a munkáltatói oldalt képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) között 2015. március 2-án aláírt megállapodást.

    Szivek Norbert, az MNV Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte: az egyezség alapján nem létszámcsökkentés révén teremtik elő a keresetfejlesztéshez szükséges forrásokat a munkáltatók. A jövőben további megbízások elnyerésével új munkahelyeket szeretnének létesíteni és egy kiszámítható Volán életpályamodellt is ki kívánnak dolgozni - tette hozzá.