Lázár: a Balatonnál sem törlik el a vasárnapi zárva tartest

Siófokon két-három hónap alatt kéne az embereknek az egész éves bevételüket előteremteniük

Marad a vasárnapi zárva tartás a Balatonnál is - ígérte meg a parlamentben Lázár János. A miniszter szerint nem avatkoztak be a piaci folyamatokba - írja a Világgazdaság.

   A balatoni települések vasárnapi zárva tartásáról tett fel a parlamentben azonnali kérdést az MSZP-s Harangozó Gábor. A képviselő szerint amekkora tömeg szombatonként van, az olyan közlekedési káoszt okoz, hogy az már a turistákat is elriaszthatja. Ezen kívül a cégeknek is nagy bevételkiesést fog okozni a kötelező zárva tartás a nyári szezonban.
 
  Minden vasárnap egymillió ember dolgozik az országban - válaszolta Lázár János. Szerinte nem egészséges, hogy egymillió embernek kell dolgoznia vasárnap. „Sokkal inkább a vasárnap dolgozók védelmében hoztuk meg ezt a döntést, minthogy bármiféle piacra beavatkoztunk volna” - mondta a miniszter.
 
  Harangozó Gáborviszontválaszában arra kérte Lázárt: menjenek el egy kormányülésre Siófokra, nézzék meg, mekkora a tömeg. Ráadásul Siófokon két-három hónap alatt kéne az embereknek az egész éves bevételüket előteremteniük - mondta. A Balatonra az emberek pihenni mennek, az pedig egy akceptálható dolog attól, aki pihenni megy, hogy vegye tekintetbe a másik ember munkanapját - válaszolta Lázár.
 
Forrás: Világgazdaság