Pénteken inkább dolgozzunk otthonról

Dolgozz otthonról nap

Valószínűleg mindenki aki már dolgozik, örülne ha átvenné a cége amit a Telenor és a Microsoft kitalált péntekre, de az iskolai tanulók is örömmel fogadnák, ha a sulijuk kapcsolódna egy új kezdeményezéshez.
 
   A fent említett két cég már évek óta megszervez otthonról dolgozós napokat, de ezeket általában szombati ledolgozós napra teszi, azonban most május 22-ét, pénteket nézték ki arra, hogy a munkavállalók ne menjenek be dolgozni, inkább otthon püföljék a gépüket.

  Sőt, idén a Dolgozz otthonról nap keretében egy újabb ötletet is bedobtak, a Svédországban már nagy népszerűségnek örvendő Hoffice-t szeretnék meghonosítani, aminek a lényege, hogy nem csak otthon maradnak a dolgozók, hanem valaki meghirdeti a saját lakását munkakörnyezetnek és ott fogad vendégeket bármilyen cégtől, tehát nem csak a saját munkatársait.

  Ebben a verzióban a munkaórák is lazábbak, 45 perc munkát 15 perc pihenés követ, ahol a különböző területről érkező ismeretlen ismerősök egymástól is inspirálódhatnak.

  A valószínűleg mindenkinek tetsző kezdeményezés várhatóan sikeres lesz, a tavalyi home offide napon 150 cég 4000 alkalmazottja vett részt.

  A két cég egyébként szeretne teljesebb képet kapni a magyar dolgozók rugalmas munkavégzési lehetőségeiről, ezért egy online kérdőív kitöltői között értékes nyereményeket oszt szét. Ha érdekel a dolog, a www.dolgozzotthonrolnap.hu linken bővebb információ található!