Sok munka és lemondás: ilyen a magyar cégvezetők élete

„Két dudás – egy család”

A Világgazdaság konferenciájának „Két dudás – egy család” című panelbeszélgetésén két pár engedett bepillantást életükbe. Kiderült, hogy a csúcsvezetők élete nem könnyű.
 
  Sajnos hazavisszük a munkát, hiszen a férjemmel mindketten multinál dolgozunk. Naponta 10-12 órát dolgozunk, hiszen a nap során más impulzus nem is nagyon ér minket, mint a munka – mondta Kővágó-Laky Andrea, a Ford Európa operációs rendszerekért felelős igazgatója. Kővágó János, az EGIS senior menedzsere azt mondta, lenyűgöző az a dinamizmus, amivel a felesége dolgozik.
 
  Kővágó-Laky Andrea úgy véli, fontos az otthoni értékrend, és a szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy milyen emberré válnak a gyerekek. A maximalizmusa rányomja a bélyegét a mindennapjaikra, és elismeri, hogy sok férfinak ezt nem könnyű feldolgozni.
 
  Rengeteg dologról le kell mondani akkor, ha valaki vezető – mondta Kővágó-Laky. Nagyszerű férjjel és szülőkkel együtt sincs annyi ideje magára, mint régen, és azokra a dolgokra, amiket szeret csinálni. „Kompromisszumokat kell vállalni” – ismerte el férje, de meg kell találni az egyensúlyt.
 
  Kósa Erika, a Consequit tulajdonos-elnöke kiemelte: szomorú, hogy kimaradt sok dologból, ami a gyerekekkel kapcsolatos. A férje azonban rengeteget segített neki. Szerinte a munkát nem jó hazavinni, de Kósa Erika is sokszor így tesz.
 
 Körtvélyesi Zoltán, a Consequit ügyvezető igazgatója azt mondta, rengeteg tárgyalásról állt fel azért, mert menni kellett a gyerekekért az óvodába. „A nulláról építettük fel az óriáscéget és meg tudtuk tartani azokat a vonalakat, amit egy multinál nem lehet. Ott egy perc alatt cserélik az embereket, de nálunk ilyen soha sincs” – hangsúlyozta.
 
  Igaz, hogy a multinál hamar odébb teszik az embert, ha nem úgy teljesít, ahogy kell, de aki az első számú vezetője a vállalatnak, akkor meg tudja határozni, hogy milyen kultúra legyen – válaszolt a felvetésre Kővágó-Laky Andrea.
 
  Kósa Erika elmondta, mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a hétvége egyik napját együtt töltse a család a gyerekekkel és most már az unokával is. „A vasárnap az együttlétről szól” – mondta. „A szeretet és a tolerancia fontos” – mutatott rá Körtvélyesi Zoltán.

Forrás: Világgazdaság