Otthagyták Varga Mihályt a béremelést követelő közszolgák

Fehér József: hetedik éve változatlan kétszázezernél több munkavállaló helyzete

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának képviselői felfüggesztették a bértárgyalásokat, amíg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter „valódi mandátummal és ajánlattal” vissza nem hívja őket a tárgyalóasztalhoz – közölték csütörtök délután.

  Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács csütörtöki ülésén csak a tárgyalások egyoldalú felfüggesztéséig jutottak, mert a kormány gyakorlatilag visszautasította a munkavállalói oldal összes követelését – olvasható a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének közleményében.
 
  Fehér József, a munkavállalói oldal szóvivője szerint még 2015-re sem tudták megnyugtatóan rendezni a béreket, nemhogy 2016-ra. Kétszázezernél több munkavállaló helyzete hetedik éve változatlan, számukra most sincs bérintézkedés, és a költségvetés 2016-ra sem ígér számukra semmit – tette hozzá.
 
  Akkor hajlandóak újra tárgyalni a munkavállalók képviselői, ha Varga Mihály miniszter „mérlegelhető, reális, távlatokban is tartható ajánlattal” visszahívja őket – közölték.