A szociális sztrájkbizottság folytatja a felkészülést az ágazati sztrájkra

Szűcs Viktória:

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság folytatja a felkészülést az ágazati sztrájkra - közölte a testület ügyvivője csütörtökön. Szűcs Viktória a közleményt egy nem jogerős bírósági döntést követően adta ki, amely - tájékoztatása szerint - az elégséges szolgáltatás megállapítása ügyében nekik adott igazat a kormánnyal szemben.

    Szűcs Viktória közleményében azt is írta, felhívják az ágazat dolgozóinak a figyelmét arra, hogy a kollektív cselekvés joga, ideértve a munkabeszüntetés jogát is valamennyiüket megilleti.

    Emlékeztetett arra, a bizottság a kormánnyal folytatott tárgyalások eredménytelensége miatt korábban a bírósághoz fordult a sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatások megállapítása ügyében.

    Közlése szerint a bíróság elsőfokú, nem jogerős végzésében „teljességgel alaptalannak és elfogadhatatlannak” találta a kormány elsődleges ajánlatát, és apróbb kiegészítéssel a sztrájkbizottsági javaslatot fogadta el.

    Az ügy előzménye, hogy a sztrájkbizottság május 11-én bejelentette, megszakítja a sztrájktárgyalásokat a kormánnyal, és bírósághoz fordul az elégséges szolgáltatások megállapításáért.