Lázár János: Húsz évig még biztosan nem érjük utol a nyugati béreket

Riasztó állapotban van a magyar állam

 Húsz évig még biztosan nem érjük utol a nyugati béreket, riasztó állapotban van a magyar állam, és a kormány reformtörekvéseit a saját minisztériumai lehetetlenítik el. Egyebek mellett ezeket mondta Lázár János egy pénteki építészfórumon, Székesfehérváron. Az RTL Klub Híradó tette közzé a helyszínen készült hangfelvételt.

Riasztó állapotban van az állam
 
  Riasztó állapotban van az állam - fogalmazott Lázár az RTL Klub Híradó összefoglalója szerint. Az állam nagy és tehetetlen; nem úgy sikerült az államreform, ahogy tervezték, mert még a saját minisztériumaik is akadályozták a munkát.

  Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterként beszélt a söralátét méretű adóbevallásról; Lázár János szerint 5 év alatt messzebb kerültünk a céltól. Söralátéttől most már egy sörgyárig jutottunk - fogalmazott most a miniszter.
 
 Aggasztó, hogy Lázár szerint a következő 20 évben nem tudunk versenyezni a nyugat-európai bérekkel - emiatt nem tud az ország megfelelő ajánlatot tenni a képzett fiataloknak.
 
Visszaélnak az önkormányzatok a hatalommal?
 
  Lázár János arról is beszélt: nem véletlenül ragaszkodnak az önkormányzatok ahhoz, hogy építési hatóságként is működjenek, mert ez szerinte „befolyásolási pont és szívességi bank is”.
 
  Az RTL Klub megkérdezte, mit jelent ez utóbbi állítás pontosan - a Miniszterelnökség sajtóirodája annyit közölt: a fórumon elhangzottak nem szorulnak további magyarázatra.

Forrás: Privátbankár