SZKT: a cégvezetés pártján a másik szakszervezet

Az érdekképviseletek egyike a sztrájktól se riad vissza

Az SZKT-nál működő három érdekképviselet egyike a sztrájktól se riad vissza, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke közleményében azt írja: nem tud jogszerűtlenségről a bérmegállapodás kapcsán – írja a delmagyar.hu.

  Minden jogi lehetőséget kihasznál és a sztrájktól sem riad vissza az SZKT-nál működő három érdekképviselet egyike, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete – írtuk a napokban.

  A BTDSZ ugyanis úgy látja, a cégvezetés szerződést szeg, ha nem fizeti ki a járművezetőktől megvont vontatási pótlékot. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke viszont lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: nem tud jogszerűtlenségről a bérmegállapodás kapcsán.

  A pótlékok kifizetése az eredeti szerződésben rögzítettek szerint diszkriminatív elvet valósított volna meg, ezért az EKSZ, abban a formában azt nem fogadta el. Május végén született egy olyan megoldás, mely ezt feloldva, minden érintett munkavállaló részére biztosította óránként az 5 forintos vontatási pótlékot. Ennek függvényében sokkal több munkavállaló részesülhet a jövőben ebből a juttatásból, ami hosszú távú megoldást nyújt.

  Az EKSZ határozottan kiáll az SZKT-s dolgozók érdekei mellett, és ezt teszi most is, amikor a vontatási pótlék kérdését nem szűkítette le néhány dolgozóra, hanem egyenlő feltételek kialakításában érdekelt. Nemes Gábor hozzátette: „sztrájkhelyzetről jelenleg nem beszélhetünk, és nem is tudunk annak szervezéséről”.
 
Forrás: delmagyar.hu