Nem dolgozhatnak éjfél és reggel 7 között a Goldman gyakornokai

Végeláthatatlan munkaidő

„Keményen” kell dolgozni, de nem „túl keményen” - jelezte a Goldman Sachs gyakornokainak. A konkrétumok nyelvén a befektetési bank azt javasolta fiatal munkatársainak: éjfél előtt menjenek haza, reggel 7 előtt pedig ne menjenek be a munkahelyre. Mármint hétköznap – írja a Portfolio.

  A Goldman június elején közel 2900 gyakornokot fogadott a legkülönbözőbb területekre. A végeláthatatlan munkaidő mögött a kiszámíthatatlanul hosszú tárgyalások állnak, amelyek előkészítése nagy leterhelést okoz a fiataloknak. A befektetési bank 2013-ban már tett lépést a túlzott munkavégzés csökkentésére: akkor a szombati munkát megtiltották nekik.

  Növeli az ügy súlyát, hogy idén a Goldman egyik fiatal bankárát holtan találták a bank egyik San Fracisco-i irodájában. A halál okát nem határozták meg pontosan, de tudni lehet, hogy az alkalmazott korábban a hosszú munkaidőre panaszkodott. A fentiek után már csak érdekességként említhető, hogy a múlt héten a Goldman Sachs vezére épp arról beszélt diákoknak, hogy ne tanuljanak túl sokat, inkább próbálják érdekes emberré tenni magukat. A Goldmannál majd megtanulják, amit kell - üzente.

Forrás: Portfolio