Nagy Bandó: személyesen tapasztalom az egészségügyben uralkodó állapotokat

Demonstráció

Nagy Bandó András is felszólalt a Független Egészségügyi Szakszervezet ma délután kezdődő demonstrációján. A szakszervezet az egészségügyi dolgozókért és a biztonságos ellátásért tüntet a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt.

Nagy Bandó a Start Pluszban elmondta, miután 2002 óta pacemakerrel bír, érintettként személyesen tapasztalja az egészségügyben uralkodó állapotokat, és bár ő maga a Pécsi Szívcentrumban maximális ellátásban részesülhet, odafigyel azoknak a szavára is, akik más intézményekben rosszabb állapotokat tapasztalnak. Elmondása szerint számára fontos, hogy azok az emberek, akik törődnek vele elégedettek legyenek, illetve hogy ő maga is elégedett legyen az ellátással. A humorista szerint nem csak az orvosok, hanem azoknak a dolgozóknak a helyzetét is javítani kellene, akik a háttérben segítik az orvosok munkáját, és akik ugyanúgy napi szinten kapcsolatban vannak a betegekkel.
 
  Hasonlóképpen látja a helyzetet Sándor Mária, a Független Egészségügyi Szakszervezet tagja, aki szerint noha történtek előrelépések a bérfejlesztés tekintetében, ebből kimaradtak mindazok a dolgozók, akik a gyógyítás hátterét biztosítják. Sándor Mária szerint az alapbér minimum 50 százalékos emelésére lenne szükség ahhoz, hogy a szakmát elhagyó orvosok és ápolók visszatérjenek, illetve hogy az ellátás körülményei javuljanak, ehhez pedig mintegy 120 milliárd forint állami forrás kellene, ami egyébként megegyezik azzal az összeggel, amit az 1 százalékos szja-csökkentésre fordít a kormány.
 
Forrás: ATV