Nyíregyházán tartja nyári egyetemét a Vasas Szakszervezeti Szövetség

Szakmai előadások, csoportfoglalkozások

Idén Nyíregyházán tartja sorrendben 27. nyári egyetemét a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a kétnapos konferencia megnyitóját csütörtökön tartották a nyírségi megyeszékhelyen.

    Az érdekképviselet képzési-oktatási tevékenységének országos rendezvényén Jászai Menyhért, a város alpolgármestere, valamint Balogh Béla, a szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szövetségi elnök elmondta, az eseményre tizenkilenc megyéből és Budapestről érkeztek alapszervezeti küldöttek, akik jellemzően a gép- és járműipari beszállítóknál, az elektronikai és kohászati ágazatokban dolgoznak.

    Kétszáz munkahelyen működik az érdekképviselet, amely közel négyezer nyugdíjast és több mint háromezer tanulót is tömörít - számolt be az elnök. Balogh Béla kiemelte, a Vasas azok közé az ágazati szakszervezetek közé tartozik, amely nem kevés „pénzt, paripát és fegyvert” áldoz arra, hogy egy évben egyszer összegyűjtse a tagjait.

    A kétnapos konferencián szakmai előadásokat és csoportfoglalkozásokat egyaránt rendeznek a mintegy százharminc résztvevő számára.