Seszták Miklós: a megszerzett tudást itthon kellene kamatoztatni

Itt bármit elérhetnek a fiatalok

Olyan ország épül, amelynek kiművelt emberfőkre van szüksége - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) társadalomtudományi karának kedd délután tartott diplomaosztóján.

    Kifejtette: senkit nem próbál lebeszélni arról, hogy külföldön próbáljon szerencsét, hiszen bizonyára hasznos, ha bővül a látókörük. Ám mindenkit szeretne rábeszélni arra, hogy megszerzett tudását itthon kamatoztassa.

    Magyarország olyan hely, ahol bármit elérhetnek, lehet, hogy kicsit nehezebben, mint máshol, de mindenki önöknek drukkol. Sok múlik önökön - mondta miniszter a végzősöknek.

    Hozzátette: az itthon elérhető legjobb és nemzetközi viszonylatban is keresett tudást szerezhetnek a Corvinus diákjai, hiszen az egyetem a régióban is az egyik legszínvonalasabb. Összetett tudásanyagot és szemléletet nyújt, amely alkalmassá tesz összetett társadalmi problémák megértésére és megoldására.

    Seszták Miklós - ahogy mondta, gyermekei inspirálására - a Punnany Massif nevű pécsi zenekar egyik dalszövegével zárta a végzőseket köszöntő beszédét: „Benned is rejtőzik valahol egy hős. Próbáld ki, te vagy a felelős!”

    Kedden délután a társadalomtudományi kar kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, politikatudomány és szociológia mesterszakos végzős hallgatói vehették át diplomájukat. Délelőtt a nemzetközi tanulmányok alapszakos és politológia alapszakos végzős hallgatók diplomaosztó ünnepségét tartották.