Okostelefonra lép a NAV

Az alkalmazás személyes „adónaptár” funkciót is tartalmaz

Adónaptárat, számos lekérdezési lehetőséget és híreket kínál a NAV új mobilalkalmazása.Péntektől elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobil alkalmazása, amely az ügyintézésben segíti a hivatal ügyfeleit.

   A NAV új, péntektől letölthető mobilalkalmazása segítségével egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek. Az alkalmazással könnyen kiszámítható az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó, megtudható a határátkelők nyitvatartási ideje és az ügyfélszolgálatok elérhetősége.
 
   Az alkalmazás személyes „adónaptár” funkciót is tartalmaz. A konkrét adószám vagy név ismeretében a program segítségével egyetlen lekérdezéssel megállapítható, hogy a NAV mely nyilvános adatbázisaiban szerepel a keresett adat. Így lekérdezhetők a köztartozásmentes adózók, az áfa alanyok, a végrehajtás alatt álló valamint az adóhiányos és hátralékos adózók, de megtalálhatók a felfüggesztett adószámok is.
 
   A NAV mobil alkalmazás az iPhone/iPad tulajdonosok, illetve az Android alapú okostelefonok használói részére is elérhető.