Ezer mérnököt alkalmaz a Bosch Budapesten

Az utóbbi két évben több mint 300 szakembert vettek fel

Megkezdte a munkát az ezredik mérnök a Bosch budapesti fejlesztőközpontjában, ahol folyamatosan nő a szakemberek száma: csak az utóbbi két évben több mint 300 mérnököt vettek fel – írja a Világgazdaság.

  A Bosch-fejlesztőközpont ezredik mérnöke, Bódis Bernadet tesztprogram-menedzserként kezdett el dolgozni a cégnél és azt az osztályt erősíti, amely teljes körű támogatást nyújt autóipari elektronikák környezetállósági megbízhatóságának fejlesztéséhez és teszteléséhez.
 
  Oliver Schatz, a ROBERT BOSCH Kft. műszaki területekért felelős elnöke elmondta, hogy a fejlesztőközpont bővítésének első üteme tavaly készült el és 2015-re elkészül a második ütem is.
 
   „A Bosch Magyarországon nemcsak az autóiparhoz kapcsolódó gyártásban, hanem a kutatás-fejlesztésben is élen jár: gyakorlatilag minden 9. magyarországi Bosch-munkavállaló a k+f területen dolgozó, felsőfokú végzettséggel rendelkező műszaki szakember” – hívta fel a figyelmet Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.
 
   A Bosch sokféle módon segíti a műszaki felsőoktatás hallgatót a gyakorlati tudás megszerzésében. A különböző ösztöndíj- és támogatási programokkal, versenyekkel az a vállalat célja, hogy megtalálja a legjobb szakembereket a legjobb pozíciókba.
 
   A nemrégiben megjelent idei felvételi gyorsjelentés szerint az egyetemekre és főiskolákra több mint 106 ezrem jelentkeztek és közülük 19 890-en jelölték meg műszaki képzést. Gépészmérnöki képzést első helyen 2984-en, míg mérnökinformatikusit 2754-en jelöltek meg, de népszerű volt a villamosmérnöki szak is, amelyet 1765-en választottak elsődleges preferenciaként.
 
Forrás: Világgazdaság