Egyelőre szeptember végéig szólnak a közmunka szerződések az önkormányzatoknál

700 ezer munkahely hiányzik Magyarországon

Mintegy 700 ezer munkahely hiányzik Magyarországon, de már százezres növekedés is nagyságrendi változást hozna - véli a Klubrádiónak nyilatkozó közgazdász.

   Pogátsa Zoltán a Reggeli gyors c. műsorban kifejtette, hogy szerint azonban a gazdaság számára fontos, hogy ne közmunka emelje a számokat, mert azt szintén az adófizetőknek kell eltartani.

   Egyelőre szeptember végéig szólnak a közmunka szerződések az önkormányzatoknál, a hosszabbításhoz pedig többletforrásra van szükség- hangozott el Orbán Viktor és az önkormányzati szövetségek vezetőinek találkozóján, amely a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat része. Itt szó volt még a helyi adókról is –közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. 
 
  A kormány nyáron dönt arról, hogy egész évben kitarthasson a közmunkaprogram finanszírozása. Orbán Viktor azt ígérte, hogy költségvetési tartalékokból csoportosítanak át forrást erre a célra – nyilatkozta a Klubrádiónak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Schmidt Jenő szerint megéri a közmunka programot fenntartani az önkormányzatoknak, mert így elvégzendő feladatokat a piacról kellene finanszírozni.

Forrás: Klubrádió