Az MSZOSZ kongresszusának közleménye

Az Országgyűlés elé kerülő adótörvény javaslatból kiolvasható, hogy a kormány szándéka szerint 2015-től mintegy 16 százalékkal emelkedne, többek között, az Erzsébet-utalvány, a Széchenyi Pihenő Kártya, az önkéntes nyugdíjpénztári- és egészségpénztári hozzájárulás, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, a munkahelyi étkeztetés közterhe.

    A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége kongresszusa tiltakozik a béren kívüli juttatások adójának nagymértékű emelése ellen és visszautasítja az önkéntes nyugdíjpénztári- és egészségpénztári hozzájárulások közterheinek növelését is.

    Tiltakozásunkat fejezzük ki az egyedi internetadó bevezetése miatt. Emlékeztetjük a kormánypárti képviselőket arra, hogyan vélekedtek ezekről a kérdésekről ellenzékben, megnyerve választók százezreinek támogatását.

    Álságos a kormánytól minden olyan nyilatkozat, ami arról biztosítja az embereket, hogy nyitottak az érvekre, hiszen nem állnak szóba senkivel.

    Mi most még a békés párbeszéd keretében javasoljuk, hogy az emberek millióinak további megszorításokat jelentő adótörvényi módosításokat vonják vissza.

MSZOSZ VIII. kongresszusa