Közlemény a KSZSZ VII. kongresszusáról

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) 2012. november 23-án megtartotta VII. Kongresszusát:
 
   2012. november 23-án délután megtartotta VII. Kongresszusát a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, melynek összehívására alapvetően a Civil törvény változásai miatt került sor.
 
    A Kongresszus napirendjén a következő témák szerepeltek:
- Javaslat a KSZSZ Alapszabályának módosítására
- A KSZSZ alelnökének és a PEB alelnökének megválasztása.
 
    Az Alapszabály módosítása tartalmazza azokat a jogszabályi változásokat, melyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a KSZSZ 2013 januárjától is a törvényi követelményeknek megfelelően tudjon működni. A javaslatot a küldöttek egyhangúan elfogadták.
 
    A küldöttek a márciusban lemondott dr. Bicskey Ildikó helyére új alelnököt, valamint Vízhányó Károly, a korábbi Pénzügyi Ellenőrző Bizottsági (PEB) alelnök helyére is új tisztségviselőt választottak.
 
Szoros küzdelemben a KSZSZ új alelnöke Powell Pál, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezete elnöke lett.
 
    A Szövetség vezetésének tagjai a következők: dr. Agg Géza elnök, dr. Soós József, Pető Ferenc és Powell Pál alelnökök.
 
    A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke továbbra is Sőregi Lászlóné, új alelnöke dr. Sebes József, tagjai pedig Gálosi György és Vízhányó Károly.
 
    A Kongresszus az előzetes várakozásoknak megfelelően gyors tempóban, hatékonyan végezte munkáját.  A Szövetség elnöke megköszönte a küldöttek munkáját, áldozatvállalását, s a tanácskozást azzal zárta, hogy jó és eredményes felkészülést kívánt a KSZSZ 2013 májusában megrendezésre kerülő VIII., tisztújító és programalkotó kongresszusához.
 
 
Budapest, 2012. november