A LIGA Szakszervezetek kiáll a hallgatók mellett, támogatja törekvéseiket

A LIGA Szakszervezetek - ugyanúgy, ahogy 1995-ben, 2006-ban, majd 2008-ban - most is kiáll a hallgatók mellett, támogatja törekvéseiket, és továbbra is az ország jövőjének egyik zálogaként tekint a minél szélesebb körű ingyenes köz- és felsőoktatásra.

    A társadalmi párbeszéd ugyanolyan fontos az élet minden területén - így az oktatásban is - mint a munka világában. Elengedhetetlen, hogy az oktatási kormányzat az érintettek bevonásával, részletes egyeztetéseket követően hozza meg döntéseit, mert nem lehet ilyen váratlan és igazságtalan csapást mérni a felvételi jelentkezés előtt állókra, ráadásul úgy, hogy semmilyen közgazdasági indok nem áll a döntés mögött.
 
    Az OECD 2012-es tanulmánya egyértelműen kimutatta, hogy a felsőoktatásra fordított állami pénzek sokszorosan megtérülnek, mert
közép- és hosszútávon kevesebb szociális kiadást, ugyanakkor több
járulék- és adóbevételt jelentenek a végzett hallgatók az államkasszának. Mindezt úgy, hogy jelenleg Magyarország költi GDP arányosan az egyik legalacsonyabb összeget a felsőoktatásra, miközben már most is listavezető a fent említett haszon mértékét jelző táblán.
 
    A LIGA Szakszervezetek teljes támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét, és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségét, és felhívja az oktatási kormányzatot, hogy azonnal kezdje meg az érdemi tárgyalásokat az érintett érdekvédelmi szervezetekkel.
 
    A LIGA Szakszervezetek egyúttal arra kér minden pártot, hogy ne akarják kisajátítani maguknak a fiatalok, a hallgatók demonstrációit, hanem a parlamenten belül dolgozzanak értük.
 
LIGA Szakszervezetek