A Fiatalok Ligája szolidáris a hallgatókkal

A LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Tagozata, a Fiatalok Ligája üdvözli az immár országossá váló, alulról szerveződő, a keretszámok drasztikus csökkentése ellen sztrájkoló és demonstráló diákok és pedagógusok összefogását, és szolidaritást vállal mindazokkal, akik úgy érzik, a jövőjüket nem vehetik el tőlük.

    Az államilag finanszírozott képzési helyek csökkentése azt eredményezi, hogy a felsőfokú tanulmányok folytatása kevesek kiváltságává válik. A diákhitel lehetősége erre nem jelent megoldást, hiszen éppen a túlzott hitelezés miatt kialakult elhúzódó gazdasági válság a bizonyítéka annak, hogy kölcsönökre nem lehet jövőt építeni. A fiatalok körében a munkanélküliség aránya közel háromszorosa a teljes népesség körében mért adatoknak, a képzettséggel nem rendelkezők pedig különösen kiszolgáltatott  helyzetben vannak.

     A Fiatalok Ligája elkötelezett a minél szélesebb körű oktatás és képzés szükségessége és az esélyegyenlőség mellett. Annak vízióját, hogy a rossz anyagi helyzetben lévő fiataloknak ne legyen esélyük a tanulásra, ijesztőnek és tarthatatlannak látja. A szakszervezeteink fiataljai - akik maguk sem a felső tízezret képviselik - szolidaritást vállalnak a hallgatók tiltakozásával a felsőoktatási reformok ellen.

Az oktatás mindenkié!

Fiatalok Ligája (a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Tagozata)
2012.12.18.