Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet: nem áll le a helyközi autóbusz-közlekedés Dombóvár és Tamási térségében

A Gemenc Volán Zrt., a mai napon arról tájékoztatta a 2009. május 29. napján az Orange Ways Zrt-hez kiszervezett munkavállalóit, hogy az alvállalkozás 2013. január 1. napjától megszűnik, és a munkavállalók visszakerülnek a Gemenc Volán Zrt. állományába.

   Ezzel a döntéssel és intézkedéssel egyértelművé vált, hogy Dombóváron és Tamásiban, 2013. január 1. napjától is menetrendszerűen fognak közlekedni a Gemenc Volán Zrt. autóbuszai.

   A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet, 2013. január 2-án elkezdi az alvállalkozó által a munkavállalóknak okozott károk feltárását, összesítését.  Az eredmények ismerete után a szakszervezet jogsegélyszolgálata a munkavállalókat képviselve pert indít az alvállalkozó és a Gemenc Volán Zrt. azon munkatársaival szemben, akik a kár enyhítése érdekében időben nem akadályozták meg az alvállalkozó folyamatos törvénysértéseit, ezáltal a munkavállalók és a költségvetés megkárosítását.

Dobi István

SZAKSZ elnök

Kiadó: Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet