MEBAL: szakszervezeti fórum lesz a Kossuth Klubban január 21-én

A Magyar Egyesült Baloldal (MEBAL) Egyesület meghív minden érdeklődőt szakszervezeti fórumára, 2012. január 21-én, hétfőn, 17:30-tól 20:00 óráig, a Kossuth Klubba (Bp. VIII. Múzeum u. 7, a Kálvin térnél)

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke, Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége elnöke, Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Beöthy-Fehér Szabolcs, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke, Artner Annamária közgazdász, Krausz Tamás történész, MEBAL
 
A tervezett témák:
 
  1. A szakszervezetek helyzete Európában és Magyarországon. Európai összefüggésben a magyar munkavállalók érdekvédelme súlyos válságot türköz. Felőrlik-e a magyar dolgozókat a konzervatív nacionalizmus malomkövei?
  2. A gazdasági válság és a szociális kérdés: a politika a munka világa ellen, vagy véget ér-e a neoliberalizmus uralma? A szociális kérdés, mint a demokrácia alfája.
  3. A munkavállalói érdekvédelem és a szakszervezeti-civil összefogás fontossága és hasznossága. Az oktatási, az egészségügyi, a kulturális és szociális szakmai érdekképviseletek kölcsönös szolidaritáson alapuló összefogásának fontossága. A fiatalság ellenállásának jelentősége.
 
Külön is hívjuk az eszmecserére azon civil szervezetek vezetőit és képviselőit, akik a szakszervezetekkel való együttműködés elkötelezett hívei, és azokat, akik a demokrácia szélesítésének alapvető problémáját szociális kérdéseként is meghatározzák.
 
A MEBAL Egyeztető Tanácsa