BKV Fürst Közlekedési Szakszervezete: tiltakozunk a BKV Zrt. tönkretételének újabb lépése ellen

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ), mint a BKV-nál működő legnagyobb taglétszámú szövetsége, az alábbi közleményt adja ki:
Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy mindaz a veszély, amiről évek óta beszélünk, bekövetkezik. A főváros, és az agglomeráció közösségi közlekedésének legnagyobb résztvevőjének a BKV. Zrt-nek  a piacról való kiszorításának újabb lépése következik be a Kormány hathatós közreműködésével.

   Az intézkedések, tervek megvalósításának következménye lehet több száz BKV munkavállaló létbizonytalanságba taszítása, telephelyek megszüntetése, valamint a BKV Zrt. csődjének okozása.

   Több mint furcsa az a helyzet, miszerint e szolgáltatások elvételéről születik döntés, majd a sajtóban megjelenik, hogy erre akár a kiszorított szolgáltató is jelentkezhet!
E döntéssel válik mindaz a magyarázat is okafogyottá, miszerint a nyáron azért kellett 150 buszra a pályázatot kiírni, mert a BKV nem rendelkezik e teljesítményhez szükséges járműparkkal!

   Tiltakozunk a BKV Zrt. tönkretételének újabb lépése ellen, egyúttal kezdeményezzük a döntéshozókkal a párbeszédet, mert meggyőződésünk, hogy Budapest egyébként magas színvonalú közösségi közlekedésének az ellehetetlenülése következik be, melynek csak egyik, de a szakszervezetek számára elfogadhatatlan eleme a munkavállalók létbizonytalanságának egyértelmű megjelenése!

Budapest, 2013. január 4.

                                    Gelencsér László Alelnök


    Kiadó: BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet