A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma üdvözli az Alkotmánybíróság döntését

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) megelégedéssel vette tudomásul, hogy az Alkotmánybíróság szakmai tekintélyét megőrizve, a közvélemény várakozásának megfelelően még kihirdetés előtt megsemmisítette a választási regisztrációs eljárási szabályokat.

    Józan gondolkodású magyar állampolgár ezt várta, bízott ebben. Ahogyan abban is, hogy a FIDESZ egyre csökkenő erejével, kényszerűen beletörődik ebbe a döntésbe. A mai napon egy pillanatra megállt a jogállam pusztulásának folyamata.

    A SZEF hosszú listán tudja sorolni azokat a területeket, amelyeken hasonló lépésekre van szükség: meg kell állítani a közoktatás szétzilálását,  az egészségügy romlását, rendezni kell a közalkalmazottak béreit, újra kell teremteni a közmédiát, ismét átgondolni a nyugdíj melletti foglakoztatás lehetőségét – hogy csak néhányat említsünk. A politikai erőt és a demokrácia iránti elkötelezettséget az mutatná, ha a kormány további területeken is engedne a közvélemény nyomásának, elfogadná az egyes területek szakértő partnereinek véleményét, és a realitások mentén cselekedne.

Varga László
SZEF elnök
    Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)