Cinkota Autóbusz Szakszervezet: átgondolatlan és elhamarkodott lépés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet változatlanul átgondolatlannak és elhamarkodott lépésnek tekinti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntését.

   Nem elfogadható az NFM álláspontja, miszerint néhány hét leforgása alatt kellene megoldani munkavállalók helyzetét, továbbfoglalkoztatását. Völner Pál államtitkár Úr nyilatkozata nem nyugtatja meg a BKV Zrt. munkavállalóit. Egy autóbusz telephely bezárásának veszélye több mint 1000 munkavállaló munkahelyének biztonságát veszélyezteti. Valamely telephely bezárása /a munkavállalók átvételének esetén is/ több száz munkavállalónak a munkahelyre való bejuttatását is bizonytalanná teszi, mivel a Volán megjelenése, agglomerációs feladatai a vidéki telephelyeken való munkakezdés lehetőségét is magukban hordozzák.

   A VT Transman 150 db alvállalkozói teljesítményének az átadása szintén a BKV Zrt. munkavállalóinak létbiztonságát veszélyeztetik.

   A HÉV vonalak tervezett kiszervezése, átszervezésének ötlete teljes káoszt és félelmet generált a BKV Zrt. munkavállalói körében. Az EKSZ hivatalos levélben tárgyalásokat kezdeményezett a NFM-mal, mely tárgyalások megkezdését sürgeti.

   A szakszervezetek az utazóközönség érdekeit is szem előtt tartják, mivel számukra a jelenlegi, több évtizede működő rendszer megfelelő átláthatóságot, az eddigiekben megszokott szolgáltatási és árszínvonalat biztosít. A tervezett átalakítás többletköltségekkel jár.

   Az Egységes Közlekedési Szakszervezet egységes fellépést sürget és kész minden törvényes eszközt bevetni.

    Kiadó: Cinkota Autóbusz Szakszervezet