Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége közös sajtóközlemény

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége kiáll a BKV-sokért

    Autonóm Szakszervezetek Szövetsége segítséget kér a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége a fővárosi tömegközlekedés megoldásához. Idén ugyanis egyetlen fillért sem szán a kormány a BKV finanszírozására, miközben a szolgáltatás éves működési költségének, 140 milliárd forintnak csupán a fele garantált.  A BKV a becsületesen dolgozók hátán menekül a csőd elől: tavaly megvontak tőlük minden béren kívüli juttatást, s a kötelező minimálbéremelésen kívül egyetlen fillér pluszt sem kapnak már 4 éve. A szakszervezet tiltakozik a buszjáratok és a HÉV tervezett magánkézbeadása ellen, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége - amelynek a VTDSZSZ is a tagja - pedig egyeztetést kezdeményez az ügyben a fővárossal és a kormánnyal.
 
    Pótcselekvés a buszjáratok és a HÉV kiszervezése, a kényszerből született elképzelés felelőtlen és szakmailag elfogadhatatlan megoldás egy olyan városban, amelyben a közösségi közlekedés stratégiai kérdés - állítja Gulyás Attila. A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASSZ) társelnöke szerint egyértelmű, hogy a járatok magánkézbe adásával a BKV a működési költségeken spórolna, ám ezzel semmit nem javít a fővárosi tömegközlekedés színvonalán és a társaság üzemeltetésében maradó járművek műszaki állapotán. Annyit ugyanis még ezzel a rossz döntéssel sem lehet spórolni - sőt, vélhetően növekednének a terhek -, amennyivel a működésből pillanatnyilag hiányzó mintegy 70 milliárd forintot ki lehetne pótolni. A BKV-nak évente 140 milliárd forintra lenne szüksége, ennek azonban legfeljebb a felére lehet számítani a jegybevételekből és a tulajdonosi - fővárosi - támogatásból. Ám még a teljes összegből sem futná új járművek vásárlására, de egy közepes méretű rekonstrukcióra sem - szögezi le Gulyás. Az elnök szerint a kiszervezésre nem készült hatástanulmány, legalábbis olyan biztosan nem, amelyet nyilvánosságra hoztak volna, ráadásul a magánjáratok működésével az eddiginél is átláthatatlanabbá válna a közlekedésre fordított közpénzek felhasználása.
 
    A szakszervezeti vezető felháborítónak tartja, hogy a központi költségvetésben az idén - hosszú évek óta először - egyetlen fillér támogatást sem különített el a kormány a fővárosi tömegközlekedésre, miközben egyértelmű, hogy a főváros egyedül képtelen fenntartani a szolgáltatást. A BKV és az utasok esnek áldozatul a kormány és a főpolgármester politikai villongásának, annak, hogy Tarlós István kegyvesztett lett a miniszterelnöknél, s ezért képtelen központi támogatást szerezni a szolgáltatásra. A kegyvesztettség következménye azonban az utasokat és a cég dolgozóit is sújtja. A BKV vezetése az alkalmazottak hátán menekíti a céget a csőd elől: megvont mindenféle béren kívüli juttatást, s béremelésben is évek óta csak a kötelező minimumot adja, még a nehéz körülmények között felelős munkát végző alkalmazottainak is - állítja az elnök. Gulyás Attila felháborítónak tartja, hogy a cégvezetés és a felelős döntéshozók éppen azokat a dolgozókat hagyták magukra, akik a legnehezebb körülmények között is helytállnak, s gyakran csak az ő lélekjelenlétükön múlik, hogy az elavult, rossz műszaki állapotban lévő járművekkel még viszonylag biztonságban utazhatnak az emberek. A pénztelenség miatt kialakult tragikus műszaki állapotokban üzemeltetett járművekkel a társaság pengeélen táncol, s csak a járművezetők és a műszaki dolgozók tudják, hogy bármelyik nap bekövetkezhet egy tömegkatasztrófa. Márpedig ez esetben nyilván nem a vezetőket és a felelős döntéshozókat vonják felelősségre, hanem a "kisemberek" között keresnek majd bűnbakot, akik látványosan bilincsbe verve, példát statuálva visznek majd el, s félő, hogy egyébként megy minden a régiben.
 
    A tarthatatlan helyzet megszüntetése, a tömegközlekedési problémák megoldása érdekében és a cég munkavállalói jogainak megvédése miatt háromoldalú tárgyalást kezdeményez a kormány, a főváros és a szakszervezetek között a közelmúltban megújult  Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) - nyilatkozta a konföderáció új elnöke, Székely Tamás. Az ASZSZ megújult stratégiája szerint a konföderáció minden olyan ügy mellett kiáll, amelyet a tagszervezetei, mint például a VTDSZSZ is képviselnek. Székely elképesztő felelőtlenségnek tartja, hogy a BKV és a fővárosi tömegközlekedés színvonalát ilyen mélyre süllyesztették a politikusok és a döntéshozók. Az elnök őszintén csodálja a BKV járművezetők szaktudását, higgadtságát és teherbírását, hogy ilyen műszaki körülmények között biztonsággal végzik a munkájukat. Székely ezt az alkalmat ragadja meg arra is, hogy elismerését fejezze ki és a fővárosiak nevében köszönetet mondjon ezért a járművezetőknek.
 
    Az érdekvédők határozott intézkedést követelnek a kormánytól, a fővárostól és a cég vezetőitől, s ennek érdekében a napokban egyeztetésre hívják a döntéshozói oldal képviselőit.