Az autonómok egyetértenek az éhségmenet céljaival

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének tagjai szolidárisak a Budapestre érkező éhségmenet valamennyi tagjával és egyetértenek a céljaikkal.

Munkások!
 
Munkanélküliek és éhezők!

Az elmúlt csaknem három év kormányzati intézkedései egyértelművé tették, hogy nem számíthatunk semmi jóra. A bérből és fizetésből élők naponta azzal a félelemmel ébrednek, hogy aznap talán már hiába mennek dolgozni, nem lesz munkahelyük, vagy nem kapják meg az elvégzett munkájukért járó bért. A munkavállalókat sújtó kormányzati intézkedések hatására reményvesztetté váltak a nagycsaládosok, a munkanélküli, de dolgozni akaró emberek, a rokkant, de másokért még tenni akaró nyugdíjas ápolók, orvosok, bírók és tanárok. Vagyis, a politikusokon kívül szinte mindenki.
Az ország különböző pontjairól indult éhségmenet tagjainak tiszteletre méltó teljesítménye, elkeseredett elszántsága is bizonyítja, hogy az embereknek elegük lett ebből a helyzetből, a nyomorúságból, a bizonytalanságból és a kiszámíthatatlanságból! Elég volt a társadalmi kirekesztésből, a megosztásból.

Követeljük, hogy a közmunkások bérét emeljék fel a mindenkori minimálbér mértékére!
Követeljük, hogy egyenrangú polgárként tekintsenek minden munkáját elvesztett dolgozóra!
Követeljük, hogy a munkanélküliek álláskeresési járadékának folyósítását hosszabbítsák meg legalább 7 hónapra.

Követeljük, hogy a kormányzat állítsa le a megosztó politikáját, és a magas keresetűek további támogatása helyett valódi szociálpolitikával védje az elesetteket.
Szolidárisak vagyunk az éhségmenet valamennyi résztvevőjével és szimpatizánsával.

Budapest, 2013. február 11.

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége